Acupunctuur

Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) door middel van acupressuur en acupunctuur

In de Traditionele Chinese geneeskunde draait het allemaal om Qi (energie). Qi kan worden beinvloed met acupressuur of acupunctuur. Om een goede gezondheid te behouden moeten de energiestromen binnen het lichaam stromen en in balans zijn. Ziekte is een disbalans in deze energie. Qi stroomt door het lichaam via kanalen of banen die we meridianen noemen. Deze kunnen beinvloed worden door oa acupressuur of acupunctuur. Er zijn 12 hoofdmeridianen die we in twee groepen kunnen verdelen Yin en Yang. Deze versterken elkaar, voeden elkaar en gaan in elkaar over.

Meridianen

Vooral meridianen aan de uiteinden van het lichaam zijn erg krachtig. Daar zit het begin-of eindpunt van de meridiaan. Daar maakt een reflexoloog dankbaar gebruik van.  De filosofie van deze twee systemen hebben interessante parallelen wat geheel in overeenkomstig is met de holistische benadering van de reflexologie.  Ik maak gebruik van crosslinqs (acupunctuurpleisters) om pijnpunten extra te ondersteunen en zo mijn behandeling te verlengen. Deze kunnen zich op het hele lichaam bevinden.  Daarnaast maak ik  gebruik van pols en tong diagnostiek die mij nog meer informatie geven wat tijdens de voetreflexbehandeling van pas komt.

Een behandeling geeft de client een diep gevoel van ontspanning, waardoor spanningen in de spieren afnemen en bezorgdheid en stress worden verlicht.

Dr. Tan Balance Methode

Ik pas de Dr Tan’s Balance Method acupuctuur toe. Deze methode van acupunctuur is zeer effectief bij het behandelen van lokale pijnklachten en ongemak maar ook bij algehele verstoringen in het lichaam.

Dr Tan’s Balance Methode is gebaseerd op de relaties en verbindingen van meridianen met elkaar. De basis is het bepalen welke meridiaan of meerdere meridianen “ziek” zijn. Daarna wort bepaald welke gezonde meridiaan de balans kunnen herstellen. Daar worden de pijnlijke punten geprikt om te ballanceren. Het gebruik van deze methode geeft onmiddelijk verlichting bij pijn. Bij hevige pijn is het te adviseren deze behandeling kort erna te herhalen.

Acupunctuur behandelingen worden vergoed.