Voor moeder en kind

Kinderwens

Acupunctuur is bij uitstek geschikt om de menstruatiecyclus te reguleren. Zo maak je het lichaam/de baarmoeder in balans om een zwangerschap te vergroten. Hiervoor maak ik gebruik van de dr. Tan Balance Methode. Trots dat we vanaf 2021 zeven kindjes hebben mogen verwelkomen. 

Moxatherapie bij Stuitligging

Wanneer je kindje in een stuit ligt is het verstandig om in week 33 of 34 te beginnen met moxa te behandelen.  Hoe vroeger je daarmee begint hoe meer kans je hebt dat je kindje spontaan draait. Je hebt 75% kans dat het lukt. Natuurlijk is het ook de moeite waard om dit te doen bij 36 weken.  Een aantal keren is dat ook nog gelukt.

Een Moxa-stick lijkt op een sigaar, gemaakt van bijvoetkruid. Deze steek je aan en je beweegt deze bij een specifiek acupunctuurpunt.  Je voelt dan een aangename warmte.  Hierdoor  lok je bewegelijkheid uit en zo uiteindelijk op natuurlijke wijze te kunnen draaien. Je krijgt een moxa stick mee naar huis om dit zelf te herhalen. 

Ongeveer 96 % van alle baby’s ligt aan het eind van de zwangerschap in een hoofdligging,  0,5%  neemt een dwarsligging aan en 3,5% ligt in een stuitligging.

Opwekken van de bevalling 

Inmiddels heb ik aardig wat ervaring opgedaan met het opwekken van de weeën. Dit mag zodra er groen licht is van de verloskundige. Meestal vanaf de 38ste week. Middels reflexologie evt in combinatie met acupunctuur worden voorweeen uitgelokt ter voorbereiding van de bevalling. 

Reflexologie

Reflexologie zal een positieve bijdrage leveren aan het in ontwikkeling zijnde immuunsysteem van baby’s en kinderen. Reflexologie biedt bescherming tegen en verlichting van veelvoorkomende kwalen zoals:

  • Tanden krijgen
  • Darmkrampjes
  • Koorts
  • Huilen of onrust in de nacht zonder reden

Praktijk Raccoon kan u helpen uw kind te ondersteunen. Daarnaast versterkt het ook de emotionele band met uw kind.