Even voorstellen

Mijn naam is Roelie Jansen-Vallen. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik heb twee dochters en een (pleeg)zoon hij woont met zijn vrouw in zijn geboorteplaats Hannover. Wij wonen inmiddels alweer bijna 25 jaar in Tiel.

Na de MAVO ben ik de MTRO (MEAO voor Toerisme) gaan doen. Aansluitend heb ik gewerkt bij zowel het VVV in Tiel als in Buren. Daarna ben ik per toeval komen te werken bij een grote houtimporteur waar ik tot de geboorte van mijn oudste dochter ben blijven werken. Ik miste bij mijn kantoorbaan de creatieve en dienstverlenende factoren en kwam in aanraking met voetreflextherapie. Hiervoor gebruik je je handen en creativiteit.

Ik ben een 4 jarige opleiding gaan volgen met een jaar medische basiskennis. Met beide HBO diploma’s op zak heb ik me aangemeld bij de LVNT-Nederland , waar ik nu sinds 2004 lid van ben. Inmiddels heb ik 18 jaar aan praktijkervaring.

In december 2013 heb ik in India een week lang intensief les gekregen van een zeer ervaren voetreflextherapeut die al 25 jaar actief is in Ahmedabad deelstaat Gujarati, India.

In april ben ik afgestudeerd bij Qing-bai Chinese Geneeskunde tot acupuncturist. Acupunctuur valt ook onder de vergoeding van de zorgverzekering.

Daarnaast heb ik de opleiding Onco-Reflex bij Total Health gevolgd.  Het grote voordeel hiervan is dat ik acupressuurpunten in combinatie met voetreflex kan inzetten om mensen met ernstige ziektes zoals kanker te kunnen ondersteunen.

Onlangs heb ik bij Golden Feet in Hasselt, België twee weekenden training gehad van Hanne Marquard. Zij is de pionier in Europa en heeft reflexonetherapie op de kaart gezet. Ze is nu 87 jaar en heeft 62 jaar ervaring.  Deze vier dagen zijn een verrijking voor mij in mij. Om pijnklachten te kunnen behandelen maak ik gebruik van de balansmethode van Dr. Tan.

Mijn praktijkruimte bevind zich in het souterrain onder ons huis aan de Wingerd 2 in Tiel.