Dorn methode

Zachte gewricht en wervelcorrectie

De Dorn methode wordt gebruikt bij zachte gewricht- en rugwervelcorrectie. Veel rug-, heup en nekklachten ontstaan door beenlengteverschil.Wanneer een blokkade of scheefstand in een van de gewrichten aanwezig is kan het toepassen van de “Dorn” methode uitkomst bieden. Zeker ook wanneer er al jaren klachten zijn is het zeker de moeite waard om deze techniek toe te passen.! Deze van oorsprong Duitse methode is zeer doeltreffend en bij uitstek geschikt voor diegene die niet gekraakt kunnen of willen worden. Het lijkt een klein beetje op wat de chiropractor doet . Het grote verschil is dat de correctie in de beweging plaats vindt en dat u zelf deze beweging maakt. Het werkt voor een groot gedeelte zonder pijn is het resultaat is merkbaar met maar 1 behandeling. Mensen met steunzolen met verhogingen dienen  zich nieuwe zolen te laten aanmeten of weg te laten omdat beenlengteverschil van binnenuit opgeheven kan worden.  Verder zijn problemen aan de nek die het soepel draaien van het hoofd verhinderen hier ook mee op te lossen.

Beweging

De Dorn methode heeft als uitgangspunt gebruik te maken van de beweging die de cliënt zelf maakt.  Een doeltreffende en pijnloze methode zonder kracht uit te oefenen.

De Dorn methode is bijzonder effectief bij:​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

  • Beenlengteverschil​
  • Schouder- en rugklachten
  • Nekklachten​
  • RSI klachten

Zelfhulpmethode

Voetreflex Raccoon leert u ook de Dorn methode zelf te gebruiken. De Dorn methode is hiervoor uitermate geschikt. Ik leer u eenvoudige oefeningen aan die u meteen kunt inzetten wanneer u  bijvoorbeeld pijn in de rug ervaart die verergerd wordt door een verkeerde beweging of bijvoorbeeld een langdurige autorit. Zodat u weet wat u kunt doen wanneer u zich verstapt of verdraaid.

Crosslinqs

Ik  maak ook gebruik van zg crosslinqs. Dat zijn cupunctuurpleisters die op ashi punten (acupunctuur pijnpunten) geplakt worden. Deze blijven met gemak een week tot 10 dagen zitten en geven een positieve bijdrage aan de behandeling.