Voetreflex

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een vaardigheid en een wetenschap die gebaseerd is op het principe van reflexpunten op handen en voeten, die verbonden zijn met alle lichaamsorganen. Voetreflex ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam om disbalans te reguleren. Uitscheidingsorganen worden juist geactiveerd om zo de beste omstandigheden te creeren van een goede gezondheid.

Reflexologie helpt tal van uiteenlopende kwalen te verhelpen. Het helpt ook gezonde mensen om gezond te blijven en ziektes te voorkomen. Verstoringen van de spijsvertering, hoofdpijn, hielspoor,  gewrichten, slaapstoornissen, depressies enz.

Vooral meridianen aan de uiteinden van het lichaam zijn erg krachtig. Daar zit het begin-of eindpunt van de meridiaan. Daar maakt een reflexoloog dankbaar gebruik van.  De filosofie van deze twee systemen hebben interessante parallelen wat geheel in overeenkomstig is met de holistische benadering van de reflexologie.

Tijdens een voetreflex massage komen er endorfinen vrij, dit werkt pijnstillend.

Een behandeling geeft de client een diep gevoel van ontspanning, waardoor spanningen in de spieren afnemen en bezorgdheid en stress worden verlicht.